Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

 

EcoPack si EcoPaper sunt acum parte a grupului DS Smith. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.dssmith.com/packaging si www.dssmith.com/paper.

 Mai multe informatii

 

IstoricECOPACK este cea mai veche fabrică de carton ondulat din România, fiind înființată acum aproape un secol, în 1921. Actualul acționariat a preluat pachetul majoritar de acțiuni în 1997 cu intenția de a o transforma în lider de piață în România.

Odată cu achiziția fabricii de hârtie din Zărnești în anul 2001 s-a decis schimbarea denumirii fabricii cu una care să reprezinte mai bine viziunea companiei: ambalaje ecologice, moderne, de calitate, orientate spre viitor, dar cu o atentă grijă spre mediul înconjurător. Într-un cuvânt, ECOPACK.

Achiziția din 2001 a fabricii de hârtie a fost decisă de necesitatea integrării pe verticală în scopul stabilirii unor standarde uniforme de calitate și optimizării costurilor produselor finale.

Și fabrica de hârtie din Zărnești reprezintă un punct de referință în România.
Bazele fabricii de hârtie au fost puse în anul 1852 de către negustorii de la Casele de Comerț din Brașov, printre care și vestitul cărturar George Barițiu, iar pentru prima dată a fost menționată fabricarea hârtiei în anul 1857. Se fabricau 12 sortimente de hârtie, printre care hârtii de scris și tipar, hârtie colorată, hârtie pentru țigarete și pentru ambalaje. 
În anul 1889 ia naștere Fabrica de celuloză cu capital străin, care produce pentru prima dată celuloză din lemn de rășinoase în 1893. 
În 1939 se construiesc instalații de albire care permit fabricarea celulozei albite și chimice. Sortimentele de celuloză produse de fabrică până în 1948 au fost: celuloza alfa, celuloza pentru vâscoză, celuloza papetară înălbită și naturală, carton celulozic pentru asfaltare. 
La 1 septembrie 1948, în urma actului de naționalizare, prin comasarea celor două fabrici existente se creează Fabrica de celuloză și hârtie „Nicolae Bălcescu” Zărnești. 

După privatizare, începând cu anul 2001, s-au închis liniile de producție depășite din punctul de vedere al nivelului tehnic și poluante, iar efortul investițional a fost dirijat spre modernizarea mașinii de hârtie pentru carton ondulat, mărindu-se capacitatea de producție de la 20.000 tone până la 100.000 tone/an în momentul de față.

În aprilie 2002 se schimbă denumirea societății din Celohart S.A. în ECOPAPER S.A. 
Pentru a beneficia de avantajele integrării verticale Ecopaper a achiziționat o companie din București a cărei activitate este colectarea deșeurilor de maculatură. REPAP este specializată în colectarea  ambalajelor de carton ondulat de la societăți comerciale din București și împrejurimi.